Skip to content

Carolina Reaper – celé sušené chilli (5g)

Carolina Reaper – celé sušené chilli je extrémne pálivá paprička, oficiálne najpálivejšia na svete s hodnotou až 2 200 000 SHU na Scovilleho stupnici. Je ideálna pre skutočných milovníkov pálivých jedál a môže byť použitá na ochutenie omáčok, marinád, polievok či grilovaných jedál. Sušené papričky Carolina Reaper prinášajú intenzívnu pálivosť spojenú s jemnými ovocnými tónmi, čo z nej robí unikátnu prísadu pre špeciálne chuťové zážitky.

2 200 000 SHU
2 200 000 SHU

5.00 

Skladom - odosielame okamžite
objednávky do 12:00 hod. posielame v ten deň.
Čistý prírodný produkt

Čistý prírodný produkt

Prvý výrobca tekutých štiav z chilli v SR od r. 1995

Prvý výrobca tekutých štiav z chilli v SR od r. 1995

Držiteľ značky kvality Regionálny produkt PONITRIE

Držiteľ značky kvality Regionálny produkt PONITRIE

Najvyššia kvalita

Najvyššia kvalita

Vypestované bez chemických postrekov

Vypestované bez chemických postrekov

Papričky sú spracúvané za studena

Papričky sú spracúvané za studena

🌶️ O chilli

Carolina Reaper, oficiálne zapísaná ako najpálivejšia chilli paprička na svete, je legendou medzi milovníkmi extrémnej pálivosti. S hodnotami pálivosti, ktoré môžu dosiahnuť až 2 200 000 SHU na Scovilleho stupnici, sa stala ikonou medzi tými, ktorí hľadajú maximálne chuťové a pálivé zážitky. Táto paprička je teraz dostupná aj v sušenej forme, čo umožňuje jej jednoduché použitie v rôznych pokrmoch a zabezpečuje dlhú trvanlivosť. Carolina Reaper nie je len o pálivosti – ponúka aj komplexné ovocné tóny, ktoré môžu obohatiť každý recept.

Carolina Reaper – čo ju robí najpálivejšou papričkou sveta?

Carolina Reaper je výsledkom kríženia dvoch papričiek (vrátane Naga Viper papričky), a bola vyšľachtená Edom Currie v Južnej Karolíne. Ľudia na fórach často riešia, či je táto paprička naozaj taká pálivá, ako sa o nej hovorí, a odpoveď je jednoznačne áno. Jej extrémna pálivosť pochádza z vysokého obsahu kapsaicínu, čo spôsobuje silný pocit pálenia, ktorý môže trvať niekoľko minút, až hodín. Avšak, okrem pálivosti, Carolina Reaper ponúka aj jemné ovocné tóny, ktoré jej dávajú komplexnú chuťovú charakteristiku.

Ako používať sušenú Carolina Reaper?

Ako túto papričku bezpečne používať a dávkovať. Sušené papričky Carolina Reaper sú extrémne koncentrované, a preto je dôležité používať ich s opatrnosťou. Môžete ich rozdrviť na prášok a pridať do jedál podľa chuti, alebo ich použiť vcelku na ochutenie omáčok a polievok. Odporúča sa začať s malým množstvom a postupne pridávať, aby ste dosiahli požadovanú úroveň pálivosti. Nezabúdajte pri manipulácii s touto papričkou nosiť rukavice, pretože kontakt s očami alebo pokožkou môže spôsobiť silné podráždenie.

Výhody sušenej formy Carolina Reaper

Sušené celé chilli Carolina Reaper si zachováva svoju extrémnu pálivosť a jedinečnú chuť po dlhú dobu. Sušenie koncentruje arómu a umožňuje jednoduchšie skladovanie a dávkovanie. Sušené chilli môže vydržať niekoľko mesiacov, ak je správne skladované na suchom a tmavom mieste. Mnoho ľudí preferuje sušenú verziu pre jej intenzívnejšiu chuť a dlhšiu životnosť v porovnaní s čerstvými papričkami.

Carolina Reaper a zdravotné účinky

Ľudia sa často pýtajú, či konzumácia extrémne pálivých papričiek, ako je Carolina Reaper, môže byť nebezpečná. Aj keď papričky obsahujú vysoký obsah kapsaicínu, ktorý môže spôsobovať silné pálenie a nepohodlie, väčšina zdravých ľudí ich môže bezpečne konzumovať v malých množstvách. Kapsaicín je známy svojimi zdravotnými benefitmi, vrátane podpory metabolizmu, zlepšenia trávenia a stimulácie tvorby endorfínov, ktoré môžu zlepšiť náladu. Avšak, ak ste neskúsený konzument, odporúča sa začať s veľmi malými dávkami.

Ako zmierniť účinky pálivosti?

Ako zmierniť silné pocity pálenia po konzumácii Carolina Reaper? Najúčinnejším spôsobom je konzumácia mliečnych produktov, ako je mlieko, jogurt alebo smotana, ktoré neutralizujú kapsaicín vďaka obsahu tukov. Vyhýbajte sa pitiu vody, pretože voda pálivosť len zhorší. Ďalším efektívnym riešením je konzumácia chleba alebo ryže, ktoré môžu pomôcť zmierniť pálivosť tým, že absorbujú časť kapsaicínu.

Zaujímavosti o Carolina Reaper

  • Oficiálny rekord: Carolina Reaper bola oficiálne zapísaná do Guinnessovej knihy rekordov v roku 2013 ako najpálivejšia paprička na svete.
  • Kultúra okolo pálivosti: na celom svete existujú výzvy, kde ľudia súťažia, kto zje viac Carolina Reaper, čo len pridáva na jej popularite medzi fanúšikmi extrémnych pálivých jedál.
  • Chuťové profily: okrem extrémnej pálivosti ponúka Carolina Reaper aj prekvapujúce ovocné a sladké tóny, ktoré sa postupne prejavujú po prvotnom údere pálivosti.

 

Tipy na použitie

  • Omáčky a marinády: sušenú Carolina Reaper môžete použiť na prípravu extrémne pálivých omáčok alebo pridať do marinád na grilované jedlá.
  • Polievky a karí: pridajte malý kúsok do polievky alebo karí pre silný, ale komplexný pálivý zážitok.
  • Domáce pálivé zmesi: sušenú papričku rozdrvte na prášok a použite ju na výrobu vlastných pálivých koreniacich zmesí.

Carolina Reaper – celé sušené chilli je výnimočnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú extrémne pálivý zážitok spojený s nečakanými chuťovými prekvapeniami. Jej extrémna pálivosť a ovocné tóny z nej robia neoceniteľný doplnok pre špeciality v kuchyni.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 0.005 kg
SHU

2 200 000 SHU

Obsah

5g

🌶️ Recenzie