Skip to content

Habanero Lemon – celé sušené chilli (5g)

Habanero Lemon – celé sušené chilli je pikantná a aromatická chilli paprička s výraznou citrusovou chuťou. Sušené papričky Habanero Lemon sú ideálne na pridanie ostrosti a sviežosti do jedál. Sú vhodné do omáčok, marinád, polievok alebo na dochutenie mäsitých jedál. Táto paprička ponúka intenzívnu pálivosť s jemným nádychom citrónu, čo z nej robí obľúbenú voľbu medzi milovníkmi ostrých chutí.

250 000 - 350 000 SHU
250 000 – 350 000 SHU

3.00 

Skladom - odosielame okamžite
objednávky do 12:00 hod. posielame v ten deň.
Čistý prírodný produkt

Čistý prírodný produkt

Prvý výrobca tekutých štiav z chilli v SR od r. 1995

Prvý výrobca tekutých štiav z chilli v SR od r. 1995

Držiteľ značky kvality Regionálny produkt PONITRIE

Držiteľ značky kvality Regionálny produkt PONITRIE

Najvyššia kvalita

Najvyššia kvalita

Vypestované bez chemických postrekov

Vypestované bez chemických postrekov

Papričky sú spracúvané za studena

Papričky sú spracúvané za studena

🌶️ O chilli

Habanero Lemon je jedinečná odroda chilli papričky, ktorá kombinuje intenzívnu pálivosť s osviežujúcou citrusovou chuťou. Sušené celé papričky Habanero Lemon sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú nové chuťové zážitky a radi experimentujú s výraznými chuťami vo svojej kuchyni. Tento produkt je vynikajúcou prísadou do širokej škály jedál a môže dodať jedinečný charakter vašim obľúbeným receptom.

Intenzívna pálivosť s osviežujúcim citrusovým nádychom

Habanero Lemon patrí medzi stredne pálivé chilli papričky. Svojou pálivosťou môže dosiahnuť hodnoty 250 000 – 350 000 SHU (Scovilleho stupnica pálivosti). Čo však robí Habanero Lemon výnimočným, je jeho jedinečný citrusový nádych, ktorý dodáva jedlám nečakanú a príjemnú sviežosť. Táto kombinácia pálivosti a citrusovej arómy robí Habanero Lemon skvelou voľbou pre tých, ktorí si chcú vychutnať intenzívnu, ale vyváženú chuť.

Ideálna prísada do rôznych jedál

Sušené celé chilli Habanero Lemon môžete použiť v mnohých receptoch. Je ideálne na dochutenie omáčok, polievok, marinád, grilovaných jedál alebo aj mexických či ázijských špecialít. Vďaka sušenej forme má dlhú trvanlivosť a môžete ho používať v malých množstvách, čím si prispôsobíte intenzitu pálivosti podľa vašich preferencií. Habanero Lemon sa dá ľahko rozdrviť alebo použiť vcelku, podľa toho, ako ho chcete do jedla pridať.

Výhody sušených papričiek

Sušené chilli papričky si zachovávajú svoju intenzívnu chuť a pálivosť po dlhú dobu. Pri sušení sa koncentrujú ich esenciálne oleje, čo znamená, že aj malé množstvo sušeného Habanero Lemon môže dodať jedlu bohatú chuť a arómu. Sušené papričky sú navyše ľahko skladovateľné a nevyžadujú špeciálne podmienky, stačí ich uchovávať na suchom a tmavom mieste.

Zdravotné výhody chilli papričiek

Okrem skvelej chuti a pálivosti prinášajú chilli papričky aj množstvo zdravotných výhod. Habanero Lemon obsahuje kapsaicín, látku, ktorá je zodpovedná za jeho pálivosť. Kapsaicín má množstvo pozitívnych účinkov na zdravie, ako napríklad podporu metabolizmu, zlepšenie trávenia a stimuláciu tvorby endorfínov, čo môže prispieť k zlepšeniu nálady.

Tipy na použitie

  • Polievky a omáčky: pridajte celé alebo drvené sušené Habanero Lemon do polievok alebo omáčok na zvýraznenie chuti a pálivosti.
  • Marinády: rozdrvené chilli zmiešajte s olivovým olejom, cesnakom a bylinkami pre pikantnú marinádu na mäso alebo ryby.
  • Dochucovanie: použite ho ako korenie na dochutenie hotových jedál, ako sú pizza, tacos, alebo rizoto.

Vyskúšajte Habanero Lemon – či už celé sušené alebo ako tekuté chilli a dodajte svojim jedlám nový rozmer chuti s osviežujúcou citrusovou arómou a pálivosťou, ktorú len tak nezabudnete.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 0.005 kg

🌶️ Recenzie